Djurgården vinner derbyt mot AIK – klara för final

Det blev ett tidigt derby för den här säsongen när AIK ställdes mot Djurgården i semifinal i Svenska Cupen. Segrare blev Djurgården som nu ställs mot Malmö FF i final.

Djurgården besegrade derbyspöket

Det har länge talats om att det finns ett derbyspöke för Djurgården. Många matcher utan vinst mot AIK respektive Hammarby, vilket har inneburit en stor frustration för alla fans, spelare och ledare. Media har fått möjlighet att spä på detta derbyspöke efter varje utebliven vinst, men nu är det alltså borta. Özkan, Djurgårdens tränare, har varit tålmodig och uttalat att det inte finns något spöke. Nu kan han alltså med gott samvete säga – vad var det jag sa?

Matchen mellan AIK och Djurgården blev långt förskjuten efter att fansen på respektive sida eldat bengaler inför matchstart. Med taket stängt på arenan så hade inte röken någonstans att ta vägen, vilket innebar en väldigt lång förskjutning på matchen, som varade under nästan en timma. När matchen väl var igång var det ett ställningskrig på mitten. Det var inget utav lagen som kom till några direkta målchanser, men en bit in på andra så pekade domaren på straffpunkten efter att en AIK-spelare tagit bollen med handen.

Kerim Mrabti ställde sig för att skjuta straff, men missade. Linnér i målet var snabbt med och kunde rädda bollen. Det innebar ett oavgjort resultat efter första halvlek.

Tinotenda målskytt direkt i andra halvlek

Efter inte ens en minut in i andra halvlek så var Djurgården snabba med att få fram bollen i plan. Tinotenda tog en löpning och kunde springa ifrån AIK-försvaret. Han lyckades få foten på bollen som också snyggt gick in i mål. Det innebar 1-0 för Djurgården, som kunde pusta ut en aning. AIK tryckte på och spelade stundtals bra, men efter att Mrabti fått revansch på sin straffmiss när han petade in 2-0-målet, så var matchen mer eller mindre avgjord.

AIK lyckades med 10 minuter kvar få till en straff efter att Isaksson fällt en anfallande spelare. Ytterligare en snygg straffräddning sänkte AIK och gav luft under vingarna för Djurgården. Matchen slutade 2-0 till Djurgården, som vann sitt första derby på 2372 dagar. Nu väntas Malmö FF i final i Svenska Cupen. Lottning om vilket lag som får hemmafördel äger rum i veckan.

Rank Bolag Bonus Betyg Erbjudande Hämta
1 100 % upp till 1 200 kr
Krav 8x (Min. odds: 1.80)
Ange bonuskod RRSODDS24
Recension 1 200 kr insättningsbonus HämtaRecension
2 Bra odds & utbud

Recension Ingen bonus HämtaRecension
3 100 % upp till 2 100 kr
Omsättningskrav: 12x bonus
Lägsta odds: 2.00
Recension 2 100 kr insättningsbonus HämtaRecension
4 200 kr free bet
Få ett gratisspel upp till 200 kr
Min. odds: 1.80 på ditt första spel
Recension 200 kr free bet HämtaRecension
5 100 % upp till 2 500 kr
Omsättningskrav: 6x bonus
Lägsta odds: 1.50
Recension 2 500 kr insättningsbonus HämtaRecension
6 100 % upp till 1 000 kr
Krav 12x (Min. odds: 1.80)
Ange bonuskod 18KBET
Recension 1 000 kr välkomstbonus HämtaRecension